Am discutat recent cu Eleni Tsiokos despre viitoarea ei experiență de student internațional în Elveția, la Hotel Institute Montreux, despre motivele care au determinat-o să aleagă această țară și despre așteptările pe care le are.

Eleni ne-a spus că a decis să meargă în Elveția pentru că aici sunt cele mai bune instituții de învățământ din domeniul ospitalier din lume, iar cariera pe care și-o dorește îmbină lucrurile care îi plac cel mai mult.

Dar să o lăsăm pe ea să ne spună mai multe:

Ce vei studia din iulie și de ce ai ales acest domeniu?

Programul pe care l-am ales este Bachelor of Business Administration (with specialization) în Hospitality Management. Este un program care aplică cunoștințele de business în lumea ospitalității, organizat de Hotel Institute Montreux. L-am ales pentru că îmbină cele două interese ale mele și pentru că îmi oferă oportunitatea să lucrez cu tot felul de oameni diferiți în diferite părți ale lumii.

Ce te-a făcut să te îndrepți spre Elveția?

Am ales Elveția pentru că este cunoscută ca fiind în topul facultăților pentru hospitality management. Pe lângă asta, mai mulți prieteni care au ales același drum mi-au prezentat Elveția ca fiind locul potrivit pentru un student care pleacă pentru prima dată singur de acasă.

Începi studiile în curând, ești entuziasmată? Care e lucrul pe care îl aștepți cel mai mult?

De abia aștept să cunosc oameni noi și să-mi fac mai mulți prieteni, dar cel mai mult aștept să văd cum o să mă descurc în alt mediu de cel cu care am fost obișnuită până acum pentru că nu o să mai am ajutorul familiei sau al prietenilor. Singura așteptare pe care o am este să am un echilibru între viață socială și studii. Nu mi-aș dori ca una dintre ele să devină mai importantă decât cealaltă, dar asta depinde doar de mine.

Cum îți vezi viitoarea carieră? Ai un anumit rol în minte pentru după absolvire?

Îmi imaginez viitoarea mea carieră combinând turismul cu evenimentele muzicale. Tot timpul mi-a făcut plăcere să particip la festivaluri de muzică și să văd cum toți oamenii încep să se distreze din prima secundă cum au intrat și chiar mi-ar plăcea să fiu parte din organizarea genului acesta de evenimente.

Akademix oferă consiliere gratuită pentru alegerea instituției și a domeniului care ți se potrivește, pregătirea dosarului de admitere, explorarea opțiunilor de finanțare și sfaturi necesare plecării la studii. Explorează opțiunile care ți se potrivesc completând formularul de contact.

Înscrie-te la newsletter

* indicates required

Contactează-ne

Serviciul de consiliere pentru universități de top din domeniul hospitality din Elveția.

0755.156.102

contact@akademix.ro