Ultimul an a fost foarte complicat pentru toată lumea, iar instituțiile de învățământ nu au fost scutite de provocări. Dar dacă pentru unii pandemia a reprezentat o mare bătaie de cap, pentru alții este o oportunitate uriașă.

Christine Demen Meier, Managing Director la Les Roches, a explicat pentru hospitalitynet cum se vede această criză din Elveția și ce măsuri au fost luate de instituția pe care o conduce.

”Pandemia poate fi văzută în două moduri în orice sector din business: fie ca o criză sau ca o oportunitate. Astăzi, industria ospitalieră și sectorul educațional pot adopta era digitală, unul dintre cele mai importante trenduri, și se pot transforma.

Din cauza pandemiei de COVID-19, Les Roches, la fel ca multe alte școli din toată lumea, a fost nevoită să se închidă temporar și să facă pasul spre educația la distanță. Pentru a face față acestei situații, am implementat o serie de măsuri ca manuale digitale accesibile în orice moment, conținut ce poate fi accesat de pe platformele online, conferințe video și evaluări online.

Cum eram în curs de implementare a unor instrumente pedagogice diferite pentru a ne îmbunătăți metodele de predare, criza COVID ne-a permis să accelerăm acest proces și să ne validăm alegerile de dezvoltare.

Învățatul de la distanță a devenit o necesitate și asta a însemnat nu doar aducerea curriculei în online, ci și folosirea celor mai noi tehnologii, precum Realitatea Virtuală sau Inteligența Artificială, pentru o nouă experiență de învățare care să ne permită să ne menținem, sau în cazul ideal chiar să creștem, standardele noastre obișnuite.

La Les Roches implementăm în continuare noi tehnologii în sistemul educațional. De exemplu, avem în campus un zid de realitate augumentată, iar imprimante 3D sunt disponibile pentru studenți, printre altele. În momentul de față experimentăm posibilitatea utilizării Realității Virtuale în vizite virtuale ale campusului ca alternativă la Open Days. Asta pentru că ne dorim să creăm o experiență captivantă pentru studenții noștri si pentru familiile lor atunci când ne vor vizita.

Adoptarea a ce e mai bun din lumile ”reală” și ”virtuală” pentru a le oferi studenților cea mai bună experiență este una dintre lecțiile pe care le-am învățat.”

Dacă vrei să studiezi la o instituție de top din domeniul ospitalier, așa cum este Les Roches, Akademix te poate ajuta! Completează formularul de mai jos și hai să îți arătăm cum poți deveni și tu un lider din hospitality:

Înscrie-te la newsletter

* indicates required

Contactează-ne

Serviciul de consiliere pentru universități de top din domeniul hospitality din Elveția.

0755.156.102

contact@akademix.ro