Industria ospitalieră este una dintre cele mai ofertante pentru tinerii aflaţi la început de carieră. Unora le surâde lucratul în industrie, sau alții își doresc să își construiască propria afacere în viitor. Care e una dintre cele mai bune destinații de studiu din lume? Elveția, țara cu o bogată experienţă în domeniu.

Dar ce este hospitality management şi de ce te-ar atrage o carieră în acest domeniu? Atunci când vorbim despre hospitality management vorbim despre roluri ce implică supravegherea zilnică activităţilor administrative, operaţionale sau comerciale ale hotelurilor, restaurantelor, companiilor de catering, magazinelor, cazinourilor şi aşa mai departe.

Dacă iţi doreşti să studiezi în acest domeniu trebuie să ştii că Swiss Education Group (SEG) este cea mai mare alianță de instituții de învățământ superior din Elveția. Aceasta are în componență mai multe instituții de învățământ superior aflate între cele mai bune din lume specializate în domeniul Hospitality și Management Hotelier: Cesar Ritz – Colleges Switzerland, Culinary Arts Academy Switzerland, Swiss Hotel Management School, IHTTI School of Hotel Management şi Hotel Institute Montreux.

Legăturile strânse cu marile nume din industria ospitalității asigură alinierea programei școlare la cerințele industriei. SEG deține în prezent 4 școli care sunt situate în 5 campusuri uimitoare unde se predă integral în limba engleză. Experiența studiului combinată cu cea multi-campus, diversitatea culturală a mediului academic și faptul că practici tot ce înveți rezultă într-o alegere excelentă care te va ajuta în viitor atât pe plan educațional, cât și social.  

Fiind vorba despre un domeniu vast, există o mulţime de programe de licenţă în domenii ca business, management turistic, design hotelier, culinary arts, swiss pastry, wine tasting sau chocolate arts.

Dacă alegi să mergi pe acest drum la finalul studiilor efectuate în Elveţia vei obţine o diplomă recunoscută internaţional ce te poate ajuta să obţii un job în această industrie. De asemenea, trebuie să ştii că în multe dintre instituțiile de învățământ elvețiene se pune un accent deosebit pe dezvoltarea unor relații bune cu Alumni (absolvenţi ai universităţilor), iar noii studenţi sunt integrați într-o adevărată rețea de networking.

Cu instituții aflate în topuri internaționale, peisaje naturale fabuloase și facilități dintre cele mai moderne, Elveția reprezintă o destinație de studiu atractivă pentru mulți elevi din România. Aspectul financiar nu trebuie să fie un obstacol în calea îndeplinirii dorințelor de studiu. Akademix e aici să adreseze aceste întrebări despre buget și să clarifice toate costurile instituțiilor partenere ca să asigure aplicanților o experiență educațională pe măsura așteptărilor.

Vezi care sunt programele de studiu pentru care te putem ajuta să aplici gratuit!

Între timp, uite ce spun câțiva dintre studenții români din Elveția:

Înscrie-te la newsletter

* indicates required

Contactează-ne

Serviciul de consiliere pentru universități de top din domeniul hospitality din Elveția.

0755.156.102

contact@akademix.ro