Școala online este laitmotivul învățământului din întreaga lume de aproape un an de zile. Unii au reușit să se adapteze rapid, alții caută încă soluții. Hai să vedem ce au făcut din acest punct de vedere două instituții renumite din Elveția, Glion și Les Roches.

Chiar dacă Elveția a fost desemnată cea mai sigură țară din lume în ceea ce privește pandemia de Covid-19, școlile de acolo au fost nevoite și ele să își adapteze programele și să pună accent pe cursurile online.

Glion, Les Roches și mai toate instituțiile au pornit aproape de la zero în provocarea de a muta totul în mediul online.

Acum, aproape un an mai târziu, cele două școli-surori se pregătesc pentru admiterea primei serii de studenți ce are posibilitatea de a studia 100% online!

Noii studenți au posibilitatea de a alege între a merge în Elveția și a sta în campus, a rămâne acasă și a studia exclusiv online, prin intermediul platformei Connect, sau un program mixt, cu studii online urmate de plecarea în Elveția atunci când situația va fi mai bună. Oficialii celor două instituții cred că vor fi mulți vor opta pentru a doua variantă.

Dar cum studiezi fără să mergi fizic la școală?

Prin intermediul platformei Connect, studenții au posibilitatea de a participa la cursuri și demonstrații online, beneficiază de sesiuni unu la unu cu reprezentați ai școlii sau consilieri de carieră și iau parte la activități extrașcolare.

Mai mult, pentru a se asigura că școala online este la fel de eficientă ca cea față în față, Glion și Les Roches au apelat la Inteligența Artificială.

ARI 9000 este un ”meditator virtual”, un program personalizat ce folosește machine learning pentru a analiza nivelul de cunoștințe al studenților și a corecta apoi carențele sesizate.

Având la dispoziție toate aceste tool-uri moderne și experiența unui an în care școala online a fost construită pe baze solide, instituțiile elvețiene oferă programe de studii la cel mai înalt nivel și în deplină siguranță pentru studenți.

Înscrie-te la newsletter

* indicates required

Contactează-ne

Serviciul de consiliere pentru universități de top din domeniul hospitality din Elveția.

0755.156.102

contact@akademix.ro